måndag 9 mars 2009

Veckans tema: EPiServer

SLSO:s intranät Insidan använder idag en väldigt egenutvecklad version av EPiServer av version 4. En del av projekt Insidan 3.0 handlar om att byta publiceringsverktyg till EPiServer CMS 5. CMS står för Content Management System. Hur det ska gå till och vem som ska sköta drift och förvaltning är ännu inte bestämt. Men imorgon tisdag startar två inspirerande EPiServer-dagar med genomgång av det allra senaste inom området. Två dagar fullspäckade med intressanta föreläsare både från EPiServer själva men också konsultbolag, kunder och enskilda specialister. Jag återkommer med en fyllig rapport om dagarna i slutet på veckan och lite funderingar kring vad SLSO kan ta med i projektet.

Idag ska vi träffa vår webbyrå Creuna för att gå igenom ett utkast till konceptöversikt. Mycket av det som de kommer att presentera är givetvis beroende på hur vi sätter upp vår CMS-miljö, det avgör väldigt mycket vad som är möjligt att göra, eller inte göra.

I förra veckan hade jag möjlighet att presentera projektet för alla verksamhetschefer inom psykiatrin. I morgon ska göra samma presentation på cirka 10 min för alla verksamhetschefer inom primärvården och på onsdag är det dags för geriatriken och ASIH. Måndag om en vecka är sista presentationen i den här vändan och då blir det SLSO:s ledningsgrupp. Därmed har alla verksamhetschefer inom SLSO fått en översikt över projektet. I maj räknar jag med att göra samma vända när vi har ett färdigt koncept att presentera.

Det är alltså mycket som händer denna vecka och jag återkommer på torsdag och fredag med en fyllig rapport.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar