tisdag 5 maj 2009

Prototypen

Strategin är lagd, konceptet genomgånget, förankringsgrupperna inbokade. Nu fattas bara Prototypen.

Jonas, Creunas informationsarkitekt, jobbar intensivt med att ta fram en klickbar prototyp så att vi på Kommunikation och framförallt alla förankringsgrupper ska kunna tycka till om hur vi vill ha det framtida intranätet. Parallellt arbetar Vanja med att skissa på en design och Anders, systemarkitekt, har redan presenterat en teknisk förstudie som ska se till att alla finesser även fungerar i verkligheten.

Den närmaste veckan blir intensiv med åtskilliga kommentarer och åtgärder för att finslipa Prototypen så mycket som möjligt. För nästa fredag träffas Projektgruppen för att ha en workshop och gå igenom framförallt navigeringsstrukturen.

Sedan ska Pilotverksamheterna hinna titta och känna på Prototypen i slutet på maj innan Referensgruppen gör det stora testet i början på juni. Under tiden förbereds den tekniska implementationen så att så fort som Prototypen är godkänd kan installationen påbörjas.

Det är i grova drag planen för att förankra det nya intranätet innan vi släpper på alla 340 webbredaktörer i höst för att fylla det med innehåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar