måndag 27 april 2009

Nu startar förankringen

Delprojektledare Karin Karlsson och projektledare Jan-Erik Larsson utanför SLSO.

Det har varit lite tyst på bloggen ett tag. Vi har varit inne i en intensiv planeringsfas för att förankra nästa fas av projektet, prototypen. För att det ska bli så bred förankring som möjligt har vi omorganiserat projektet en aning.

Ett projekt har alltid en styrgrupp och för det mesta också en referensgrupp och så även detta projekt. Men eftersom resultatet av projektet, ett nytt effektivare intranät, berör väldigt många i en organisation med 12 000 anställda är det ännu viktigare att så många som möjligt får tycka till om prototypen.

Den tidigare styrgruppen möbleras om lite grann och blir en strategigrupp med verksamhetschefer från vårdgrenarna och de tre pilotverksamheterna. Strategigruppen ska ställa krav på funktionalitet och ge förslag på beslut.

SLSO:s ledningsgrupp blir styrgrupp och där ingår sedan tidigare sjukvårdsdirektören Mikael Ohrling, biträdande sjukvårdsdirektör Lisbet Nord, personaldirektör Annika Blomgren och chefsläkare Stefan Kallström Jansson som alla ingick i den styrgrupp som nu blir strategigrupp. Sammanlagt är det 15 medlemmar i ledningsgruppen där även projektägaren tillika informationschefen Hanna Ahonen ingår.

Projektledare Jan-Erik Larsson har även en projektgrupp med representanter från de olika verksamhetsstöden till sitt förfogande. Gruppens uppgift är ta fram material till projektet utifrån fattade beslut. Projektgruppen träffas från och med nu varannan vecka fram till beslut om prototyp och design vilken beräknas tas i mitten av juni.

Två referensgrupper ska också säga sitt och få testa prototypen ordentligt. Den ena gruppen består av cirka 50 webbredaktörer och den andra av personer som intervjuats från pilotverksamheterna och personer som anmält ett frivilligt intresse. Delprojektledare Karin Karlsson ansvarar för dessa grupper.

Förutom dessa grupper ska även verksamhetschefer från de tre vårdgrenarna informeras om projektets detaljer under maj och juni. De har tidigare fått en övergripande information om projektets inriktning.

De närmaste sex veckorna kommer Creunas informationsarkitekt, systemarkitekt och designer mejsla fram den intranätprototyp som sedan 360 webbredaktörer inom SLSO ska fylla med innehåll under hösten för att göra dagen mer effektiv för sina kollegor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar