torsdag 21 januari 2010

Äntligen är vi på spåret igen

Inte nog med att det var problem att få AD:t att fungera före jul. Precis dagarna före julledigheten började plötsligt inloggningen och uppdateringen av nya sidor att hänga sig. Det blev helt stopp under några minuter och sedan kom det igång. För att stoppa helt igen bara efter ett par minuter. Hopplöst.

Nu blev det en skön ledighet ändå, eftersom det inte gick att göra så mycket åt saken när i stort sett alla var lediga. Första veckan på jobbet blev sedan Mattias, vår egna tekniska expert på det mesta i projektet, sjuk. Denna vecka har det jobbats för fullt och nu är äntligen allt uppe och snurrar igen. Det återstår bara några slutgiltiga tester. Puh, vilken pärs.

Det innebär att våra redaktörer för de gemensamma sidorna kan börja jobba intensivt med att få till de sista delarna i strukturen och framförallt börja fylla på med innehåll. Idag på förmiddagen har vi suttit i par timmar och diskuterat och gått igenom än en gång. Nästa fredag har vi en öppen verkstad där vi gemensamt jobbar med att lägga upp information och även granskar texterna. I mitten på februari ska de lokala redaktörerna börja jobba med sina sidor och så fort de är klara kan de använda sidorna i den lokala verksamheten.

I morgon kommer Fredrik Wackå till oss och berättar om hur man skriver på webben för ungefär 50 redaktörer. Han tidigare tyckt att det har varit ett spännande projekt vi har jobbat med, hoppas han tycker det efter att ha sett resultatet också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar